ESTÜ'den Haberler

Tübitak Projesi Bursiyer İlanı

TÜBİTAK 1001-121E237 DA-pHEMT Milimetre Dalgaboylu Güç Yükselteçlerin Karakterizasyonu

Projede, modern elektrik ve haberleşme teknolojilerinin temelini oluşturan ve temelde cihazların birbirleri ile iletimi için geliştirilen beşinci nesil (5G) ağ teknolojilerinde kullanılmak üzere yeni tip yüksek elektron mobiliteli transistör üretilip karakterize edilecektir.  Bu kapsamda tasarlanan DA-pHEMT yapıları 5G teknolojisinden askeriye birçok alanda kullanılması mümkündür. Bu amaç doğrultusunda elektronik ve optik ölçümlerle yapı içindeki iki-boyutlu taşıyıcıların dinamikleri belirlenecektir. Bu kapsam çerçevesinde Ülkemizin ve Üniversitemizin sayılı laboratuvarlarından bir tanesi olan Optoelektronik Malzeme ve Aygıt Araştırma Laboratuvarında çalışmak üzere 1 Adet Doktora Öğrencisine ihtiyacımız vardır. Projenin kalan süresi kapsamında ekibimize katılacak olan öğrencimize proje kapsamında burs olanağı sağlanacaktır.

İletişim: Dr. Öğr. Üyesi Şükrü ARDALI, sukruardali@eskisehir.edu.tr