ESTÜ'den Haberler

Tübitak Projesi Bursiyer İlanı

TÜBİTAK 1001-121F181 Sıcak Elektron Tabanlı Optik Mantık Kapıları

Projede özgün olarak tasarlanan yapıların optik mantık kapısı olarak kullanım özelliğinin işlevsel duruma getirilmesi hedeflenmektedir. Bu yapılar klasik p-n eklem tabanlı aygıtlarla kıyaslandığında, polariteden bağımsız çalışma, ışımanın sıcak elektronlar tarafından yapılması ve basit yapılarıyla benzersiz aygıtlar olup, özel veya mantık kapısı (XOR) olarak çalışabilmektedir. Proje kapsamında, girişleri ışın çıkışı ışın olan ve hemen hemen tüm mantık kapılarının (NOT, OR, AND, NAND ve XOR mantık kapıları gibi) yapılmasına olanak sağlayan aygıtları üretmek temel hedeftir. Bu kapsam çerçevesinde Ülkemizin ve Üniversitemizin sayılı laboratuvarlarından bir tanesi olan Optoelektronik Malzeme ve Aygıt Araştırma Laboratuvarında çalışmak üzere 1 Adet Doktora Öğrencisine ihtiyacımız vardır. Projenin kalan süresi kapsamında ekibimize katılacak olan öğrencimize proje kapsamında burs olanağı sağlanacaktır.

İletişim: Prof. Dr. Engin TIRAŞ, etiras@eskisehir.edu.tr